Mladićev advokat: Predali smo zahtev za garancije Vlade Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

05.09.2017

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana generala Ratka Mladića predala je Ministarstvu pravde Srbije formalni zahtev, kojim se od Vlade Srbije traži da pruži garancije Haškom tribunalu za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi lečenja, preneli su banjalučki mediji.

Generala ubijaju u Hagu: Ratko Mladić

Član Mladićevog pravnog tima Saša Lukić koji je predao zahtev, nije mogao da kaže kada bi Vlada mogla da odlučuje o zahtevu, ali je naveo da se odbrana nada da će to biti urgentno.

Ako Vlada Srbije bude dala garancije da će Mladić, po zahtevu Tribunala u Hagu, biti vraćen u bilo kom momentu kada to bude zatrebalo i da to neće biti sporno, mi ćemo te garancije dostaviti sudskom veću u Hagu, uz zahtev za privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Srbiji, dodao je Lukić.

On je napomenuo da je reč o zahtevu poverljive prirode.

Mladiću je u Hagu okončano suđenje i očekuje se izricanje prvostepene presude.

Obrana je u više navrata zahtevala njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Rusiji uz garancije te zemlje, ali su ti predlozi odbijeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading