Han: Teško je motivisati lidere Beograda i Prištine da se vrate za pregovarački sto

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.06.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han, poručio je danas da je za početak jula odložio svoje napore da odblokira dijalog Beograda i Prištine, ocenivši da je teško motivisati lidere dve strane da se vrate za pregovarački sto.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

- To nije lak zadatak i potrebno je dosta političke hrabrosti da se radi na kompromisu. Treba znati koje su pozitivne posledice, a pozitivne posledice mogu biti evropska perspektiva - rekao je Han na konferenciji za novinare u Luksemburgu, odgovarajući na pitanje Tanjuga o nastavku đaloga Beograda i Prištine.

Han je objasnio da je, zbog toga što je bio usredsređen na situaciju u Moldaviji, odložio svoje napore da odblokira dijalog Beograda i Prištine za početak jula. - Ali sigurno neću odustati od tog pitanja - poručio je evropski komesar.

Ukazujući na značaj Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja, Han je ocenio da je njegovo postizanje pokazalo da se zamrznuti sukobi mogu rešiti ako postoji evropska perspektiva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading