Biljana Popović Ivković ponosna na rad MUP: U 2018. najmanje krivičnih dela u poslednjih 18 godina

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U protekloj godini u Srbiji je zabeležen najmanji broj krivičnih dela u poslednjih 18 godina, a pripadnici MUP-a predanim radom učinili su Srbiju bezbednijom", izjavila je danas državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

RepublikaFoto: Tanjug
Biljana Popović Ivković

Ona je, reagujući na izjavu Bože Prelevića "da nema osećaj daje Srbija postala bezbednija zemlja u poslednjih šest meseci", navela da je omalovažavanje rada ljudi, koji svakodnevno žrtvuju mnogo u svojim privatnim životima kako bi dobili bitku sa kriminalom i nikada ne traže pohvale za svoju hrabrost, u najmanju ruku sramotno i degutantno. 

Popović Ivković je poručila "ekspertima za bezbednost da ma šta govorili i ma koliko puta to ponovili, ne mogu anulirati rezultate pripadnika MUP-a". 

Navela je da se u vreme kada je Prelević bio ministar policije i savetnik ministra unutrašnjih poslova - 2000, 2001. i 2002. godine dogodilo 212, 215, odnosno 189 ubistava.

- Od toga je 91 mafijaško ubistvo, od kojih je 35 i dan danas nerasvetljeno, pa je potpuno jasno da je njegov doprinos borbi protiv kriminala bio ravan nuli - poručila je Popović Ivković. 

 

 

Ona je istakla i da je sa mesta savetnika za reforme u MUP-u mnogo brzo "zbrisao", jer ih po sopstvenim tvrdnjama nije mogao sprovesti.

- Umesto reformi policije, čovek poznat u sudskim krugovima po nadimku "ratkapna“ posvetio se odbrani ljudi sa druge strane zakona - rekla je Ivković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. 

Navela je da je ministar Nebojša Stefanović je od svog dolaska na čelo MUP-a pre pet godina imao energije da sprovede reforme i da se uhvati u koštac sa svim problemima.

- Država je ulažući u bolje uslove rada i poboljšanje materijalnog položaja, dala i dodatnu motivaciju policiji za rad. Pripadnici MUP-a uzvratili su iz godine u godinu ostvarujući sve bolje i bolje rezultate u borbi protiv kriminala, o čemu glasno govore i strane policije i bezbednosne agencije, a po oceni Interpola srpska policija se svrstava u deset najpoželjnijih partnera u borbi protiv kriminala - rekla je Popović Ivković.

U MUP-u su, kaže, ponosni na svoje kolege i njihov dosadašnji rad.

- Želim da im poručim da će u svojoj neumornoj borbi protiv mafije uvek imati bezrezervnu podršku države, predsednika Aleksandra Vučića i ministra Stefanovića - poručila je državna sekretarka u MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading