Marković pita Tužilaštvo: Da li će protiv Bakića biti pokrenut postupak zbog pretnji dugim cevima

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković pitao je da li će tužilaštvo pokrenuti postupak protiv sociologa Jove Bakića zbog pozivanja na revoluciju i pretnji "nekakvim dugim cevima".

RepublikaFoto: Lična arhiva
Aleksandar Marković

On je dodao da se u delu medija "koje kontrolišu Ðilas, Šolak i ostali" povodom policijskog saslušanja Bakića danima stvara histerija da se radi o napadu na njega, gušenju slobode izražavanja i represiji.

- Taj Jovo Bakić, koji se predstavlja kao sociolog, u više je navrata prizivao neke revolucije, revolucionarne sudove, prebijanje političkih protivnika, jurnjave po ulicama i slične scenarije, a kap koja je očigledno prelila čašu, bila je izjava o dugim cevima u kontekstu upada dela opozicije u zgradu RTS-a - naveo je Marković.

Marković je dodao da bi Bakić u bilo kojoj drugoj zemlji već bio uhapšen i procesuiran zbog takvih izjava.

Smatra da postoji "široki front" u kome učestvuju najrazličitiji faktori kojima je zajednički imenitelj "mržnja prema Aleksandru Vučiću i SNS", a u njemu su, kaže, neki takozvani mediji, dok neki glume da su nezavisni stručnjaci, novinari, sudije…

- Poruka za njih je da džabe prizivaju prebijanje ljudi i revolucije, 5. oktobar se u Srbiji više neće dogoditi - rekao je Marković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading