Dejanovićeva o opoziciji i protestima: Izborna pravila ne menjaju se u izbornoj godini

Autor: Tanjug

Vesti

16.06.2019

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Deo opozicije traži vlast na ulici, prisećajući se nekih ranijih vremena i nadajući se da će neko sa strane da im pomogne", kaže potpredsednica SNS Slavica Ðukić Dejanović. Ðukić Dejanović je u intervju za "Večernje novosti" ocenila da protesti nemaju intenzitet s početka i da se vidi nedostatak ideja i argumantacije. Ona je pozvala opozicione poslanike da se vrate u Skupštinu i pokrenu inicijativu za promenu izbornih zakona.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Slavica Đukić Dejanović

- Izborna pravila se ne menjaju u izbornoj godini. Ali, pokretanje procedure za promene je jedini način da se one dogode. Sve drugo je kršenje pravila - rekla je ona.

Ministarka je dodala da se ne oseća prozvanom zbog izjava predsednice Skupštine Maje Gojković da ima ministara koji ne rade dobro svoj posao i da ih treba promeniti.

- Možda je pretenciozno, ali zaista ne. Posvećena sam radu sa svojim saradnicima. Bilo bi bolje pitati Maju da kaže na koga je mislila - rekla je Ðukić Dejanović. 

Govoreći o merama Vlade Srbije u borbi protiv bele kuge, ona je najavila da će Dobrovoljni nacionalni izveštaj o ciljevima održivog razvoja do 2030. godine, koji je usvojila vlada, biti predstavljen u UN 17. jula. 

 

 

Kako je objasnila, Agenda 2030. sadrži šta je Srbija učinila u borbi protiv siromaštva, za bolje zdravstvo i obrazovanje, na polju jačanja mira i bezbednosti i šta su planovi. 

Osvrnula se i na nastup šefa diplomatije Ivice Dacića u UN i duel sa predstavnicima Prištine, navodeći da u diplomatiji postoji pravilo "egal diplomatije". 

- Ako neko baci senku na suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i proglasi je kolonijalnom silom, ako neko negira da smo se rodili na Kosovu i Metohiji, onda je reakcija ministra spoljnih poslova adekvatna. Pogotovo, ako se uzme u ozbir da je jedan od najobrazovanijih ljudi, a gaji i velike emocije prema svojoj zemlji - poručila je Ðukić Dejanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading