Vesić o Kosovu: Sama činjenica da se o tome razgovara - veliki uspeh Vučića

Autor: Tanjug

Vesti

16.06.2019

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić smatra da je jedino trajno i održivo rešenje za pitanje KiM istorijski dogovor Srba i Albanaca i ocenjuje da veliku pobedu predsednika Aleksandra Vučića predstavlja činjenica da se time bave najznačajniji evropski lideri.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Vesić

- Činjenica da se o rešavanju pitanja Kosova i Metohije razgovara u najvažnijim centrima moći i da se time bave najznačajniji evropski lideri, Merkel i Makron, predstavlja veliku pobedu našeg predsednika Vučića - rekao je Vesić u intervjuu za "Blic" u izdanju od ponedeljka.

U tom kontekstu, on je podsetio da se pre nekoliko godina o tome nije pričalo jer je, kako je naveo, pitanje KiM za zemlje koje su priznale samoproglašenu nezavisnost bilo rešeno. 

- Tražile su od Srbije samo da taj čin prizna. Danas je svima u svetu, kako onima koji su priznali samoproglašenu nezavisnost tako i onima koji nisu, da pitanje Kosova i Metohije nije rešeno, da se moraju uvažiti legitimni interesi Srbije i politički, i ekonomski, kulturni i verski kao i da bez Srbije nema trajnog i održivog rešenja - rekao je Vesić.

 

 

To je, kako je istakao, moguće zbog veoma snažne pozicije koju imaju lično predsednik Vučić i Srbija u međunarodnoj zajednici. 

- Pariski sastanak je važan, a koliko će biti uspešan zavisi od toga da li će Priština do tada ukinuti takse ili ne. Ako takse ne budu ukinute nema o čemu da se razgovara, to je više puta ponovio Vučić - naglasio je Vesić. 

O protestima

Zamenik gradonačelnika prokomentarisao je i proteste u Beogradu, navodeći da oni nikada nisu bili građanski, već politički. 

- Organizuje ih Đilas, plaća njihovo održavanje a ''studenti'' koje je isturao na početku bili su samo maska da sakrije sebe i Mlađana Đorđevića - rekao je Vesić dodajući da protesti služe samo da bi Ðilas preko njih držao oko sebe razne opozicione grupacije jer nema stranku. 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Ena

17.06.2019 07:10

Naravno javnost treba da bude upucena u svaki detalj.

sasa

17.06.2019 07:15

Vucic se kao lav bori za svoj narod.Pitanje KiM je pitanje opstanka Srba na KiM.Boricemo se do kraja

Vanja

17.06.2019 07:20

Jedino rešenje je dijalog i kompromis za opšte dobro svih učesnika.

Djape ja

17.06.2019 07:37

Uz pregovore će se doći do dobrih rezultata.