ĐURIĆ: Tadić među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

16.06.2019

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je Boris Tadić među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu i Metohiji, jer upravo on i njegova bratija Đilas, Jeremić, Borko Stefanović ništa nisu učinili kako bi se sprečila samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Tada je Tadić pobegao u Rumuniju i osudio saopštenjima, a kasnije i dao konkretan doprinos, i diletantskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde udario eksere na kovčeg te i takve nezavisnosti. Konačno, 2011. godine Tadić i njegova bratija postavljaju prelaze između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku - naveo je Ðurić u izjavi za javnost.

On kaže da srpski narod ne zaboravlja i da je Tadić izgubio Crnu Goru, kao i da je na Tadićev zahtev odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmešteno iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije. 

- Tadić je ''čuven'' i po tome da je, dok je rukovodio vojskom, rasformirana Treća armija, ukinut legendarni Prištinski korpus i smanjeni ljudski, tehnički i oružani kapaciteti naše vojske - naveo je Ðurić.

Rezultat Tadićeve vlast, napominje on, meri se u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu...ali i punijim džepovima Tadićevih stranačkih kolega i predstavnika te vlasti. 

Zbog svega, ističe potpredsednik SNS, Tadić nema moralno prvo da bilo kome deli lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije, jer naša država nikada nije bila ponižavana, pobeđivana i deljena kao u vreme njegove vlasti. 

- Posledice njihovih pogubnih diplomatskih poteza, kojima je Srbija sebi vezala i ruke i noge u borbi za zaštitu svojih državnih interesa na Kosovu i Metohiji, možda najviše osećamo danas - zaključio je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Daca

16.06.2019 07:39

Ti isti su ga prodali,a sad nekome sole pamet,pa oni obraza nemaju!

jole

16.06.2019 07:56

Da sam na Tadićevom mestu,pokrio bih se ušima kada se priča o Kosmetu.

Davor

16.06.2019 08:33

Tadic se svima samo izvinjavao, moze samo da se za kraj izvini mentorima jer im nije ostvario plan o nezavisnom Kosovu.

Natasa

16.06.2019 08:53

Tadica treba da bude sramota.