Gojkovićeva o radu parlamenta: Moja vrata za dijalog su stalno otvorena

Autor: Tanjug

Vesti

15.06.2019

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će redovno nastaviti da poziva sve šefove poslaničkih grupa i da su njena vrata za razgovore otvorena.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Maja Gojković

- Veteran sam u politici i znam da nema drugog mesta za dijalog parlamentarnih stranaka nego u parlamentu - rekla je Gojković za "Politiku".

Povodom izjave lidera Dveri Boška Obradovića posle razgovora dela opozicije sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom da je u SzS prepoznao alternativu Vučiću, ona kaže:

- Ne znam šta ko iz inostranstva planira i kojim političkim inženjeringom se bavi, ako se i bavi, ali alternativa Aleksandru Vučiću i njegovoj politici mora da bude neka politika. Baš me interesuje koja je to politika - istakla je Gojković.


Govoreći o Izvestaju Evropske komisije o napretku nase zemlje ka EU ona ocenjuje da on i nije toliko negativan u delu koji se odnosi na Narodnu sklupstinu, ali da ima prostora za unapređenje rada. 

- Neke mere sam već predočila, a pozivala sam i pre izveštaja, nastaviću da pozivam i dalje sve šefove poslaničkih grupa da kroz dijalog dođemo do najboljih rešenja za sve - ističe Gojković.

Ona smatra da ključ poblema nije u skupstinskim procedurama već u tome sto neko ko je nije ucestvovao na izborima hoće da preuzme vlast. 

- Oni koji nemaju legitimne poslanike u parlamentu su najglasniji protivnici dijaloga u njemu, mada je on jedino mesto za to, sto ističu i evropski zvanicnici - napominje Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading