Vučić u Sokobanji: Najstarija banja biće još lepša i uređenija ulaganjem u nju

Autor: Tanjug

Vesti

15.06.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Sokobanju i najavio veća ulaganja u to blago naše zemlje, koje beleži sve veći broj turista.

Foto: Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u okviru kampanje "Budućnost Srbije" sa građanima Sokobanje na platou ispred hotela Zdravljak

Vučić je rekao da je 2017. godine Sokobanja imala 53.000 gostiju, a u 2018. čak 102.000, kao i da je u prvih pet meseci ove godine zabeležen rast broja turista od 17 odsto.

Vučić je rekao da je prvi put kao predsednik u poseti Sokobanji, ali ne i poslednji pošto će doći da vidi šta je sve urađeno.


Najavio je da će država pokušati da pronađe investitore za hotele Turist i Zdravljak.

Kaže da je broj turista u Sokobanji toliko povećan zahvaljujući vaučerima, za koje je ranije dobio ideju od nekadašnjeg slovačkog premijera Roberta Fica, a odmah je prihvatio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


Vučić kaže da je ove godine oko 40.000 vaučera ili trećina od ukupnog broja završilo u Sokobanji, kao i da očekuje da sledeće godine tu bude iskorišćeno 70.000 vaučera, jer će biti više sredstava za tu nemanu.
Foto: Predsedništvo Srbije

Dodao je da tu dolaze u velikom broju i penzioneri i nezaposleni da provedu odmor ili da se leče.

Kako je rekao, u Sokobanji mora da se naprave i prečištači za otpadne vode, da se uradi izlaz na Koridor 10 za šta je potrebno oko šest miliona evra: za petlju oko 2,5 miliona i za pristupni put 3,6 miliona evra.

- Spremno smo da više ulažemo u puteve, ali mora mnogo puteva da se radi. Da počnemo da radimo i kanalizaciju, bar u centru Sokobanje za šta će se koristiti sredstva evropskih banaka i evropski fondovi. Takođe, za razvoj poljoprivrede u ovom kraju koristiće se IPARD fond.


Vučić dodaje da će država sve više ulagati u Sokobanju i dodao da nije Sokobanja danas srećna što je on došao u posetu, već što vide da država ima više novca, a to je uspelo zahvaljujući razumevanju, poverenju i strpljenju građana koji su shvatili da je zemlja morala da prođe kroz teške reforme.
Foto: Predsedništvo Srbije

- Ne prolazi više kod naroda - glasaj za mene, biće sve lako - konstatovao je Vučić.

Predsednik je dodao i da je Sokobanja možda i najstarija banja u Srbiji, koja postoji više od 180 godina, prelepa je, ali mora da bude još lepša i uređenija, na čemu će se, kaže, raditi.

- Obećavam vam da ću pre kraja godine doći u Sokobanju da položim račune i kažem koliko smo novca uložili - poručio je predsednik građanima.

Ponovio je da je posao države da čuva mir, da ide napred, da raste ugled Srbije u svetu, ali da istovremeno ekonomija raste.

Ipak, ukazao je da je iz Sokobanja za 20 godina ostala bez skoro 5.000 ljudi.

- Daćemo posao, biće posla, a molim vas da vodite računa da mi bez dece ne možemo. Bez dece nemamo budućnost i molim vas da pomognemo Srbiji - zamolio je predsednik Vučić. 

Vučića su na platou ispred hotela Zdravljak dočekali građani i rudari iz rudnika Soko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Miki

15.06.2019 13:43

Banjski turizam je nasa razvojna sansa.

bojan

15.06.2019 14:33

Srbija ulaze i unapredjuje svoje resurse.To je zalog za buducnost,iskoristiti svoja blaga.

Jovanović

15.06.2019 14:34

Ovaj turistički biser treba čuvati.

Bojana

15.06.2019 14:47

Ulaganje u privredu i sve regione u Srbiji će obezbediti bolju budućnost našoj deci!