Pozadina atentata lidera GI SDP: Ivanovićevo ubistvo plaćeno 90.000 evra

Autor:

Vesti

15.06.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadri Veselji platio je 90.000 evra kao bi Oliver Ivanović lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda bio likvidiran, otkriva nedeljnik Ekspres.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Oliver Ivanović

Naime, mozak i šef organizovanog kriminala na Balkanu Ismet Osmani poznatiji kao Curi i njegov čovek za prljave poslove Nezedin Zeka zvani Ljulji, uoči atentata na lidera GI SDP Olivera Ivanovića uplatili su sumu od 90.000 evra na račun Demokratske partije Kosova, na čijem je čelu Kadri Veselji.

Prema saznanjima srpskih bezbednosnih službi, postoji opravdana sumnja da je upravo ovaj novac iskorišćen za plaćanje troškova ubistva Ivanovića i ubeđene su da je Osmanijevo hapšenje od kosovske policije organizovano zbog njihove sumnje da ovaj mafijaški bos usko sarađuje sa srpskim službama. Kako list Ekspres piše, još uvek nije rasvetljeno ubistvo Ivanovića jer se bitka vodi na dva fronta.

- Prva sumnjiva informacija koja je zapala za oči inspektorima srpske službe u istrazi ubistva Ivanovića bila je uplata od čak 90.000 evra, koja je otišla na račun DPK, na čijem čelu je svemoćni Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine. Trag tog novca doveo je srpske inspektore do Osmanija, jednog od bosova balkanskog organizovanog kriminala, ali i njegovog partnera Zeke, koji su uplatili novac - navodi list.

Foto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Veselji uzeo novac od kriminalca da bi platio likvidaciju lider GI SDP

U tekstu, između ostalog, piše da njih dvojicu godinama reketira Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine.

SVI POSLOVI CURE I LJULJIJA

- Imaju oko 300 kladionica

- Posluju u Austriji, Češkoj, Slovačkoj

- Osmani švercuje narkotike, oružje

- Organizuje i lanac prostitucije

- Godinama finansirao Hašima Tačija

- Finansiraju Kadrija Veseljija (plaćaju reket)

- Osmani i njegov saradnik Zeka godinama Veseljiju plaćaju reket za vođenje svojih poslova na KiM. I uplata od 90.000 evra uoči ubistva Ivanovića je bila deo tog reketa, ali je taj novac iskorišćen za plaćanje troškova organizacije ubistva Ivanovića - rekao je izvor upućen u istragu koju vode srpske bezbednosne službe.

Veselji je organizator i nalogodavac, deo novca planiranog za ubistvo otišao je u kasu DPK

Božidar Spasić, bivši operativac DB

Božidar Spasić, dugogodišnji operativac Službe državne bezbednosti, kaže da je Osmani odavno poznat srpskim bezbednosnim krugovima kao kriminalac i saradnik čelnika OVK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Šest hitaca iz duge devetke

Podsetimo, Oliver Ivanović bio je istaknuti srpski političar i ekonomista sa KiM. Osnovao je Građansku inicijativu Srbija, demokratija, pravda, na čijem čelu je bio sve do smrti. Njegova stranka učestvovala je na parlamentarnim i lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji nakon Briselskog sporazuma. Rano ujutru 16. januara 2018. izvršen je atentat na Ivanovića ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici od nepoznatih počinilaca. Atentator je koristio oružje zastava 70A sa prigušivačem, poznatiji kao duga devetka, iz kojeg je ispaljeno šest hitaca, pucao mu je s leđa. Nakon atentata Ivanović je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je preminuo. Sahranjen je 18. januara 2018. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

- Veselji je spreman na sve da bi okrivio Srbe za ubistvo. On je sigurno organizator i nalogodavac, deo novca planiranog za ubistvo otišao je u kasu DPK. Albanci nemaju ništa, nikakav dokaz protiv Srba, i pored svih prisluškivanja telefona. Naše službe su sigurno dobile podatke od drugih koje prate situaciju na KiM. Ovo je dobar trag i to su ozbiljni podaci, Srbija treba da sprovede istragu u tom pravcu. Zapadu nije interes da se otkriju prljavi poslovi Albanaca - istakao je Spasić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading