(FOTO) "FIGARO" O SRPSKOM JERUSALIMU: Francuski časopis objavio reportažu o Srbima sa Kosova koji čuvaju kolevku identiteta!

Autor: Republika

Vesti

14.06.2019

08:38 >> 08:42

Francuski magazin "Figaro" odlučio je da napravi reportažu o Srbima koji su, uprkos svim nedaćama i teškoj situaciji u kojoj se njihov narod na Kosovu nalazi, odlučili da ostanu da žive tamo.

Kako "Figaro" navodi, reč je o zemlji koja je odvajkada njihova i koja je sastavni deo njihovog nacionalnog identiteta.

Priče o njima su priče o upornosti, ljubavi prema svojoj zemlji i utiscima o dešavanjima na tom delu Balkana sada već 20 godina nakon završetka rata.

"Figaro" podseća da je od 1999. godine na Kosovu i Metohiji, koje pravoslavni Srbi smatraju svojim Jerusalimom, uništeno oko 150 crkava, kapela i manastira, i da se sve to dogodilo tokom i nakon 78 dana vazdušnih napada NATO-a, pokrenutih bez mandata Ujedinjenih nacija.

"Figaro" je svoje čitaoce detaljno informisao i o nedavnom upadu albanskih specijalaca na sever Kosova i Metohije, a autor je tu akciju nazvao brutalnim obeležavanjem godišnjice dolaska međunarodnih snaga. 

 

Ovakvi tesktovi u pravom svetlu prikazuju hrabrost našeg naroda na Kosovu, a pisanje jednog prestižnog magazina o ovoj temi samo potvrđuje njenu težinu i značaj.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading