Vulin Podgorici: Ne očekujte da ćutimo dok se otima srpska imovina

Autor: Tanjug

Vesti

13.06.2019

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije", izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne ocekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

U regovanju na napad crnogorske vlade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju predlog zakona o slobodi veroispovesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o "velikoj Albaniji" i ne sme ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado meša u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

 

 

- Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i veru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu usledio je napad na Vučića - naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje. 

- Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba - poručio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading