Vučić čestitao Putinu nacionalni praznik: Dan Rusije - svetkovina slobodarstva i nezavisnosti

Autor: Tanjug

Vesti

12.06.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kome mu je čestitao nacionalni praznik i poručio da je Dan Rusije više od praznika i svetkovina slobodarstva i nezavisnosti uz koje je ruski narod očuvao svoju državnost i utemeljio današnju Rusiju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je pismo pročitao na prijemu povodom Dana Rusije koji je organizovao odlazeći ambasador Aleksandar Čepurin:

- Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, primite moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak prijateljske Rusije i blagostanje bratskog ruskog naroda. Dan Rusije je više od praznika. To je svetkovina svakog ponosnog ruskog građanina, kao i svakog prijatelja Vaše zemlje, koji poštuje neprolazne vrednosti slobodarstva i nezavisnosti - istakao je Vucicć u pismu.

Uz te ideale je ruski narod, kroz istoriju, očuvao svoju državnost, tradiciju i kulturu, i utemeljio današnju Rusiju, koja, uz promišljeno, požrtvovano i energično liderstvo, ide čvrsto utemeljenim putom uspeha.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Prijem u ruskoj ambasadi: Patrijarh, predsednik i ambasador


- Iskreno me raduju dostignuća Rusije i ruskog naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu i, kao predsednik Srbije, ponosim se bliskošću naših dveju zemalja.  Strateški partnerski odnosi Srbije i Rusije, zasnovani na istorijskom prijateljstvu, kao i na međusobnom razumevanju i poštovanju, potvrđeni su Vašom nedavnom posetom - naveo je Vučić i dodao:

- Ona je bila od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje i ostavila je trag u našoj zajedničkoj istoriji, ali i u, slobodan sam da kažem, dušama srpskog naroda.  Uveren sam da ćemo budućnost srpsko-ruskih odnosa graditi na tom temelju, kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata - poručio je Vučić u pismu ruskom predsedniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Strahinja

12.06.2019 17:50

Srpsko-rusko prijateljstvo postoji od davnina i trajaće zauvek.

Aca

12.06.2019 17:50

Čepurin govori istinu i samo istinu.

Mija

12.06.2019 18:01

Cast je imati za prijatelja Rusiju.Ponosna sam na Predsednika Srbije jer se bori da Srbija ide napred.

Mina

12.06.2019 18:50

Predsednik se bori da Srbija ide napred.