Vučić: Za tri dana počinje gradnja puta Krupanj-manastir Bogoštica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.06.2019

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja i najavio da će već za tri dana početi gradnja puta od Krupnja do manastira Bogoštica, u dužini od 4,7 kilometara.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić u obilasku poplavljenih područja

Vučić je obilaskom zaseoka Mamići započeo današnji obilazak poplavljenih područja na teritoriji Krupnja, Lučana, Guče, Kraljeva, Sirče i Trstenika. U zaseoku Mamići se zbog obilnih padavina izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava.

Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da će put od Krupnja do manastira Bogoštica biti završen za četiri do pet nedelja, kao i da će zajedno sa tim radovima biti urađeno i oko 500 metara puta do škole. 

Inače, šest sela gravitira oko tog puta. Predsednik Srbije, koji je 12. put do sada posetio Krupanj, razgovarao je sa građanima koji su se najviše žalili na pojavu klizišta, nakon čega im je on obećao pomoć države. Jedna od njih je bila i Dušica Bojanović koja ima se sedmočlanu porodicu, a iznad čije kuće je proradilo klizište.

- Već sutra će doći da to vide i pokušaćemo to da sredimo, rešićemo - kazao je Vučić.

Na lokaciji koju je obišao predsednik Vučić u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije oštećene prilikom poplava. Pojedinima je voda ušla u kuće, a porodici Milana Sekulića je odnela betonsku ogradu oko dvorišta.  Kako su Tanjugu rekli radnici preduzeća "Gradcoop", koje izvode radove, radi se proširenje kolovozne konstrukcije i ojačavanje nasipa oko reke što je, dodaju, preduslov za asfaltiranje kolovoza.
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić i Drobnjak

Vučića su u Mamićima dočekali predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović i meštani. Inače, nakon sastanka predstavnika ugroženih opština sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, u Beogradu, 7. juna, Isailović je naveo da je šteta od poplava procenjena na oko 30 miliona dinara. Od toga, 13,5 miliona dinara je potrebno za poljoprivredne površine, rekao je on tada i naveo da su uništena i četiri manja mosta, 114 hektara obradivog zemljišta, a 24 kuće potpuno poplavljene. Nakon Banjevca, predsednik će obići i novoizgrađeni most na putu Ljubovija - Krupanj.


Potom odlazi u Lučane gde će posetiti poplavljeno naselje i poplavljenu pekaru "Maksimil", kao i bedem u naselju Krstac. U Guči će u podne obići poplavljenu srednju školu "Dragačevo", a u Kraljevu posetiti preduzeće "Radijator". Zatim će obići poplavljeno područje u naselju Sirča i u Trsteniku poplavljeno naselje Gornji Ribnik, kao i poplavljenu kuću porodice Maksić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Maja

11.06.2019 07:43

Mnogo ljudi će ići u obilazak manastira kad bude put uradjen.

Miki

11.06.2019 07:48

Bez dobre infrastrukture nema opstanka naroda na ovim prostorima.

mrav

11.06.2019 07:50

Sad ce nego iz opozicije da kaze da je ovo predizborna kampanja po obicaju.

Ivana

11.06.2019 07:52

Nas narod samo i gleda rezultate.Tako da svaka cast.