Hodžaj direktno napao šefa UMNIK: Tanin širi lažne vesti u SB UN

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj optužio je šefa UNMIK-a Zahira Tanina da je zloupotrebio današnju sednicu Saveta bezbednosti UN da bi "širio lažne vesti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enver Hodžaj

- Vrlo čudno! Dvadeset godina nakon što je Rezolucija 1244 donela mir na Kosovu, ko bi pomislio da specijalni predstavnik generalnog sekretara UN Tanin zloupotrebljava SB UN da bi širio lažne vesti - naveo je Hodžaj večeras na svom nalogu na Tviteru. 

Hodžaj tvrdi da je istina da se zvaničnik UNMIK-a direktno umešao i ometao policijsku operaciju protiv organizovanog kriminala na severu KiM.

Tanin je ranije danas na sednici SB UN izjavio da vlasti u Prištini tokom akcije policije i specijalnih jedinica ROSU na severu KiM 28. maja nisu ispoštovale važeći imunitet dva člana osoblja UNMUK-a koji su uhapšeni i pretučeni tom prilikom.


On je rekao da su tom prilikom nepropisno izvršeni pretres i zaplena imovine UN, u suprotnosti sa svim relevantnim zakonima i imunitetima Organizacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading