Samo Amerikanci mogu da dovedu Prištinu u red!

Autor: RTS

Vesti

10.06.2019

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dvadesetu godišnjicu od donošenja rezolucije 1244 u Savetu bezbednosti UN u Njujorku biće predstavljen najnoviji izveštaj Unmika a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ukazaće na potrebu stalnog razmatranja pitanja Kosova na sednicama SB i doslednom sprovođenju misije Unmika i Kfora.

RepublikaFoto: Tanjug
Veljko Odalović

- Iako očekivanja od ove sednice nisu velika i ne očekuju se nikakvi zajednički zaključci zbog podeljenosti članica Saveta bezbednosti (SB), Ivica Dačić će upozoriti na mogućnost novog napada na sever Kosova i zatražiće veće angažovanje Kfora na terenu - javlja dopsinik RTS-a.

- Izuzetno je važno da se sa mesta gde je doneta Rezolucija 1244. čuje šta se dešava na KiM tim pre zbog kreatora kvazi države Kosovo, čiji je inters da se ova tema skloni iz Saveta bezbednosti. Očekujem da se nastavi sa sednicama jer se ne može o tome razgovarati svuda osim na mestu gde treba - rekao je za RTS generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Prema njegovim rečima Rezolicija 1244 je obavezujući i mandat Unmika i Kfora na osnovu nje traje do danas.

- Ako se ne budu održavale sednice SB ne bi se znalo šta se dešava na KiM i zato je važno da se one održavaju a da se i civilna i vojna misija vrate svom mandatu - naglasio je Odalović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Rezolucija 1244 je deformisana jer u njoj ne postoji ništa od kvazi države Kosova a i izveštaji Unmika pokazuju da se istina zamagljuje jer se u njima ne pominje ni jedan od brutalnih napada na severu Kosova, rekao je Odalović..

Zbog toga Priština više ne obraća pažnju ni na Unmik ni na Kfor i zbog toga SAD imaju značajno mesto ako ne i ključnu ulogu jer su jedino oni mogu da prizovu pamati Prištinu.

- Veoma je važno u kom pravcu će ići politika SAD kada je u pitanju Kosovo. - zaključio je Odalović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading