Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog paljenja "Novosti"

Autor: Republika

Vesti

04.09.2017

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je uputila danas protestnu notu Hrvatskoj povodom incidenta koji je dogodio u subotu u Zagrebu kada su predstavnici Autohtone Hrvatske stranke prava iznosili proustaške i antisrpske političke stavove ispred sedišta Srpskog narodnog veća i zapalile primerak samostalnog srpskog nedeljnika “Novosti”.

RepublikaFoto: Tanjug
Palili srpske novine u Zagrebu

Nota je uručena otpravniku poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu.

- Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije smatra da ovakav incident, izvršen od strane neofašističke političke grupe iz Hrvatske predvođene njenim predsednikom, u prisustvu pripadnika MUP-a Hrvatske, predstavlja primer raspirivanja nacionalne mržnje i zastrašivanja pripadnika srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, pokušaj revizije istorije kao i veličanje ustaškog pokreta i njegovih obeležja - navodi se u saopštenju MSP-a.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije očekuje da se izvršioci krivičnih dela optuže i kazne po zakonu.


- MSP očekuje od nadležnih institucija Hrvatske u duhu očuvanja i daljeg razvijanja bilateralnih odnosa da ubuduće spreči ovakve skupove sa izvesnim krajem, a to je vređanje predstavnika srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Srba u celini - navodi se u protestnoj noti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading