(FOTO) Srpski migovi sleteli u Bugarsku

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.06.2019

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na aerodromu "Graf Ignatievo" u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, koje će s kolegama iz Bugarske armije izvesti na poligonu "Šabla“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Srpski migovi u Bugarskoj

Kako se navodi, izvršen je i prelet tri aviona MiG-29 iz Srbije u Bugarsku, a pilote iz sastava 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, koji će izvesti gađanje, po sletanju na aerodrom "Graf Ignjatievo“ dočekao je tehnički sastav i bugarske kolege.

Među pilotima je i major Goran Bulajić, koji je govoreći o značaju predstojećeg zajedničkog gađanja, istakao da je reč o raketiranju ciljeva u vazdušnom prostoru iznad velikih vodenih površina. - Na poligonu ''Šabla'' imaćemo priliku da znanje koje smo proteklih godina stekli, tu i proverimo i sagledamo na kom se nivou nalazimo - istakao je major Bulajić.


Na aerodromu "Graf Ignatievo“ smešten je i deo tehničkog sastava pripadnika RV i PVO zadužen za prihvat aviona po sletanju na aerodrom i njihovu pripremu za raketiranje ciljeva, a na aerodromu "Balčik" tokom gađanja biće oficiri za navođenje.

Gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru u aktvatoriju Crnog mora piloti 204. vazduhoplovne brigade avionima Mig-29 na poligonu "Šabla“ uspešno su izveli i 2011. godine, dodaje se u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading