Diktatura u DS-u! Izbacuju Kenu na ulicu

Autor:

Vesti

08.06.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza otvorenog sukoba u Demokratskoj stranci, raspuštanja pojedinih odbora i disciplinskih prijava protiv nekih funkcionera u stvari stoji pokušaj Dušana Petrovića da obezbedi zemljaku Nebojši Zelenoviću, gradonačelniku Šapca, preuzimanje DS.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Radoslav Milojičić Kena

Kako Srpski telegraf saznaje u DS, prvi se na udaru našao Radoslav Milojičić Kena, koji je proozreo Petrovićev plan i na nedavnoj sednici Glavnog odbora kritikovao njega i Zelenovića. Zbog toga je raspušten Kenin matični odbor u Smederevskoj Palanci, a protiv njega je podneta disciplinska prijava.

Petrović, kako kažu naši sagovornici unutar DS, svestan je da sam nema podršku javnosti, a da, s druge strane, njegov pulen Zelenović ima u opoziciji nešto bolji imidž.

- Zna se da se aktuelni predsednik Zoran Lutovac ne pita mnogo, te da im on neće praviti nikakav problem jer je pod kontrolom Đilasa, koji je odobrio neku vrstu prevrata unutar DS - kaže izvor našeg lista.

Odluku o raspuštanju Keninog odbora doneo je predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Kostadinović, koji važi za čoveka bliskog Petroviću. Formalno obrazloženje su našli u Keninim javnim istupima iako je, kako kažu naši sagovornici u DS, on pristojno i argumentovano kritikovao pojedine odluke poput one o bojkotu parlamenta.

Kena: Nismo u Hitlerovoj Nemačkoj

Adolf Hitler

Milojičić kaže da nije obavešten o prijavi i podseća da je ovo slobodna zemlja, u kojoj svako ima pravo da kaže šta hoće.

- Siguran sam da posle Hitlerove partije nijedna u Evropi neće pokretati nikakve postupke protiv verbalnog delikta jer je danas 21. vek. Nijednu odluku poslaničkog kluba DS nisam prekršio, kao ni bilo koji član Statuta stranke, a sve ostalo nije na meni. Bio je jedan genijalac koji je izbacivao bivše ministre i poslanike iz stranke, pa smo sa 22 odsto spali na šest odsto i siguran sam da toga više u DS neće biti jer je DS prvi koji zagovara slobodu mišljenja, slobodu govora, pravo na slobodno mišljenje - istakao je pomalo ironično on.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je reč o klasičnom političkom obračunu u ime i za račun Dragana Đilasa i da će sa Dušanom Petrovićem DS doživeti potpuni krah:

- Kena je bio protiv iracionalne opozicione politike i platio je političku cenu iako je njegov odbor bio jedan od jačih od onog što je ostalo od Demokratske stranke. Kada je reč o Petroviću, i da pokušava da se vrati, on nije više važan, kao što je bio pre osam godina. Ako to radi, uništiće tu stranku do kraja.

Krstić: Kena pokazao integritet

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Krstić

Mislim da je Kena u svim slučajevima navodne nediscipline pokazao integritet, a ovi što ga zbog toga kažnjavaju, dokazuju da su za vođenje DS nekompetentni, da su obični Đilasovi klimoglavci i kukavice - rekao je Krstić.

Dušan Petrović u petak nam je poručio da je za izjave zadužen Nebojša Zelenović. Ovaj nam je odbio poziv, a na SMS nije odgovorio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Nikoletka

08.06.2019 05:30

DSOvci zbog netrpeljivosti ne mogu da opstanu!

Žika

08.06.2019 07:38

@Nikoletka - DS samu sebe uništava.

Saks

08.06.2019 05:44

Tako bi se ponasali i kada bi dosli na vlast.

ceca

08.06.2019 06:02

Panika medj misevima,,,polako odlaze jedan po jedan