Udruženje sudija i tužilaca sa kolegama iz istočne Srbije

Autor: Republika

Vesti

07.06.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) održali su danas sastanak sa sudijama, tužiocima, sudijskim i tužilackim pomocnicima iz sudova i tužilaštava istočne Srbije, kako bi sa kolegama razmenili mišljenja u vezi aktuelnog položaja struke i predstavili ideje unapredenja.

RepublikaFoto: Promo foto
UST na sastanku sa kolegama iz istočne Srbije u Negotinu

Sastanak je održan u zgradi Višeg suda u Negotinu, s na njemu je bilo reči o radno-pravnom položaju, uvođenju beneficiranog radnog staža, posebnog obračuna zarada i uvođenju objektivnih kriterijuma za izbor i napredovanje sudija i tužilaca, saopštilo je ovo strukovno udruženje.

Foto: Promo foto

Takode, razgovarano je i o ustavnim amandmanima u oblasti pravosuda i aktuelnom izveštaju Evropske komisije u delu koji se odnosi na pravosude, i ukazano da pasivnost pravosudnih tela u domenu zaštite nezavisnosti sudija i samostalnosti tužilaca i kvalitetu zaštite koje trenutno obezbeduju.

RepublikaFoto: Promo foto

Sudije, tužioci i pomoćnici pozvani su da kolegama iz UST upute sugestije u vezi sa najavljenim izmenama seta pravosudnih zakona, kao i smernice u vezi sa sprovođenjem Nacionalne strategije reforme pravosuđa u periodu 2019-2024. godine.


One kako je najavilo UST biti prezentovane u radnim grupama u cilju pronalaženja kvalitetnih zakonskih rešenja i daljeg unapređenja pravosudnog sistema.
RepublikaFoto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading