Ministar Popović: Ruske IT kompanije zainteresovane da ulažu u Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

06.06.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruske kompanije, među kojima su i velike korporacije, zainteresovane su da ulažu u Srbiju u oblasti inovacija", izjavio je danas srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Nenad Popović

On je novinarima na ekonomskom forumu SPIEF u Sankt Peterburgu rekao da je razgovarao s predstavnicima nekoliko velikih ruskih kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Srbiju u oblasti inovacija, nove tehnologije, blokčejn tehnologije, veštačke inteligencije i slično.

- Siguran sam da će u narednih nekoliko nedelja posetiti Srbiju, a u toku jula su dogovoreni susreti i dolazak dve velike ruske korporacije koje su zainteresovane da ulažu u industriju Srbije - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, te su kompanije čule za veliki potencijal Srbije u oblasti IT-a i digitalizacije, i žele da ostvare kontakt sa srpskim kompanijama. 

- Sve sam ih pozvao da dođu u Srbiju, da nas posete, da i oni vide ovo što je pre neki dan najrenomiranija američka kompanija za analizu startap biznisa rekla za Srbiju - da je naša zemlje, odnosno da su Beograd i Novi Sad, među pet najboljih mesta za investicije u startap kompanije. I ta novost se zaista brzo pročula i došla do svih zainteresovanih u celoj Evropi i svetu - naglasio je on.

On je ocenio da će biti sve više tih kompanija i da će Srbija još povećati izvoz inovacionih tehnologija i IT usluga, što će povećati broj novih radnih mesta i plate građana. Popović je zaključio da velike svetske kompanije u toj oblasti vide kao veliki potencijal odlične srpske inženjere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading