Ljajić u Sankt Peterburgu: Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Evroazijske unije 1. oktobra

Autor: Republika

Vesti

06.06.2019

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministarkom trgovine Evroazijske ekonomske unije (EAEU) Veronikom Nikišinom,

RepublikaFoto: Promo foto
Rasim Ljajić sa Veronikom Nikišinom

Ljajić je sa njom dogovorio da potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije bude 1. oktobra ove godine u Sočiju.

Nikišina je informisala Ljajića da je dobijena saglasnost svih država članica Evroazijske unije čime je napravljen odlučujući korak ka konačnom potpisivanju ovog sporazuma.

Ljajić i Nikišina su se saglasili da se pravno tehnička redakcija teksta sporazuma završi do kraja juna, dok bi u septembru bio održan poslovni forum privrednika iz Srbije i zemalja članica Evroazijske unije, kako bi se upoznali sa prednostima koje donosi ovaj sporazum.

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom Srbiji omogućava pristup tržištu od 180 miliona ljudi, a takođe su prošireni obim i vrsta roba koje će se iz naše zemlje izvoziti na tržište Evroazijske unije.

Evroazijsku ekonomsku uniju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading