OPREZ! Vrh talasa Save i Dunava sutra u Beogradu

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

06.06.2019

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodostaj na velikim rekama u Srbiji i dalje je u blagom porastu, a vrh talasa Save i Dunava u Beogradu očekuje se sutra, kaže hidrolog Jelena Jerinić iz RHMZS.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

Nakon vrha talasa, očekuje se stagnacija, a posle polako i opadanje nivoa vodostaja.

- Vodostaji na svim rekama nalaze se na nivou redovnih odbrana i nema nikakvih značajnijih porasta da bismo mogli da očekujemo vanrednu odbranu. Trenutno je jedino Tisa još u porastu i takva situacija će biti narednih pet dana - rekla je Jerinić za Tanjug.

Što se tiče manjih reka, u porastu su Timok, Jadar, Kolubara, Južna Morava zbog kiše koja je padala juče, ali ni na jednoj od reka nije dostignut upozoravajući nivo.

- Jedino je bio problem kod Krupnja gde je za manje od sat vremena palo 80 litara kiše po metru kvadratnom i proglašena je vanredna situacija zbog malih potoka - objasnila je Jerinić.

Izlile su se Bogoštica, Likodra i Brštica, ali su sada u povlačenju.

Budući da se danas očekuju padavine u Bačkoj, Sremu, Mačvi, Podrinju, centralnim i južnim krajevima, Jerinić kaže da je potrebna opreznost jer usled velike količine padavina može doći do izlivanja manjih reka i potoka.

- Treba biti pažljiv jer kao što se juče delilo u Krupnju, danas takođe može bilo gde - rekla je Jerinić i dodala da ekipe RHMZ prate situaciju i da dežuraju 24 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading