Vučić na sastanku sa Taninom: Glavna tema uloga UN na Kosovu i Metohiji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.06.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji (Unmik) Zahirom Taninom o situaciji na KiM i predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmatran najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN o radu Unmika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vućić sa Taninom

Predsednik Vučić osudio je napad na službenike UN u poslednjoj akciji tzv. kosovskih specijalnih jedinica, kada je povređen i jedan pripadnik UNMIK-a, što predstavlja pokušaj kompromitovanja misije UN na KiM. 

- Uloga Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji je od presudnog značaja za Srbiju - naglasio je Vučić. 


On je takođe ocenio da je predstojeća sednica Saveta bezbednosti za Srbiju veoma značajna, kako zbog važnosti kontinuiranog razmatranja pitanja Kosova i Metohije, tako i zbog aktuelnih dešavanja u Pokrajini koja su poremetila ionako krhku stabilnost na KiM. 

Predsednik Vučić istakao je da će sednica Saveta bezbednosti biti prilika da se razgovara o trenutnoj situaciji u Pokrajini, kao i o načinima na koji UN, odnosno UNMIK i druge međunarodne misije na KiM, mogu da doprinesu stabilizaciji prilika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Diona

04.06.2019 10:23

Svi znamo da UNMIK na Kosovu i Metohiji rade onako kaže Priština i da nikada neće stati u odbranu srpskog naroda.

Miki

04.06.2019 10:23

Albanci pre nego sto UMNIK podnese izvestaj o KIM , su izvrsili provokaciju upadom na sever KIM i tako hteli da iskompromituju misiju UN.

Luka

04.06.2019 10:25

Medjunarodne institucije ce biti odgovorne ako dozvole da se narusi pitanje bezbednosti u citavom regionu.

Dax

04.06.2019 10:27

UN bi morao da se zauzme za rešavanje kosovskog pitanja.