Rasulo u DS! Procureli pravi razlozi raspuštanja odbora po Srbiji: Petrović "pakuje" smenu Lutovca, Zelenović preuzima stranku

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza odluke da se posle sednice Glavnog odbora DS u subotu raspusti nekoliko odbora, krije se "priprema terena" da se sa čela stranke skloni Zoran Lutovac i ujedinjeni DS preuzme gradonačelnik Šapca i lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, pišu sutrašnje Novosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Hoće na čelo DS

Prema navodima izvora lista, svi odbori koji su raspušteni, a među kojima su, između ostalih, i oni u Smederevskoj Palanci, Aleksandrovcu, Trsteniku, Kovinu i Plandištu, protive se ideji da Zelenović, nakon spajanja stranaka proisteklih iz DS, preuzme novoformirani savez.

Mnogi u DS, piše list, strahuju da bi u tom slučaju strankom iz senke rukovodili Dragan Ðilas i Dušan Petrović, predsednik Političkog saveta ŽS.

Odluku o raspuštanju doneo je Izvršni odbor DS, koji trenutno vodi Dušan Kostadinović, a za koga se tvrdi da je veoma blizak Petroviću.

A upravo Petrović najviše "gura" ideju da Zelenović bude predsednik ujedinjenog DS i preko Kostadinovića lobira po odborima stranaka da to podrže, navele su Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading