Vučić na konferenciji Fondacije Konrad Adenauer: Dobri smo - ako se ponašamo kako bi Evropa želela

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobri smo ako se ponašamo kako bi Evropa želela, konstatovao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji na temu saradnje u Evropi, i istakao da, uprkos takvom stavu prema nama, želimo da uđemo u Evropu i da koračamo evropskim putem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Dobri smo ukoliko se ponašamo kako bi oni želeli, ali, istovremeno, prvi put ako im, recimo, kažemo da nije Pandorina kutija to što mi ne priznajemo Kosovo, već je otvaranje Pandorine kutije to što ste vi uradili 2008. ili 2006. rušeći Jugoslaviju... onda ćete da naiđete na zid nerazumevanja, ćutanja ili prećutnog prekora, u najboljem slučaju - rekao je Vučić na konferenciji "Gradimo mostove - pričamo o Evropi - u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer.

Govoreći na temu "Srbija u Evropi", istakao je da Srbija danas korača svojim evropskim putem, nekad sporije, nekad brže, ali da napretka ima u tome da bude uspešna i uređena zemlja.

- Još imamo vremena da ispravljamo greške i nesto manje da ih pravimo - naglasio je predsednik Vučić.

 

 

Kako je rekao, nikad se nije bolje živelo u Evropi nego danas i sve činjenice na to ukazuju.

- Mi Evropu i danas priželjkujemo, očarani izlogom i dalje često punim skupocenog besmisla, a ona nas, tobož, ne vidi dobro i nekad nas se plaši kao nečeg nepoznatog. Mi na to reagujemo na dva načina - pokazujemo kao da smo je dostojni, ali se istovremeno inatimo. Volimo da živimo evroskim standardom, volimo da imamo izloge kao u Evropi. Ali, ako nam se nešto ne sviđa, makar to bilo i piianje KiM ili vladavine prava, u isto vreme okrećemo leđa Evropi i govorimo o njenom nepravednom odnosu prema svima nama".

I za nas je Konrad Adenauer jedna od najznačanijih fondacija u Srbji, mnogo smo, kaže, naučili od njih, da neke stvari sagledamo iz drugačijeg ugla. 

Današnje pitanje, pitanje Srbije u Evropi, je veoma komplikovano, a Lamert je jedan od najboljih govornika, a sebi je postavio devet dilema. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
srecko

03.06.2019 19:20

Mudrost je kontrolisati percepciju sopstvenih cula.

tina

03.06.2019 19:46

Jesmo mali ali necemo da igramo kako nam Evropa svira! I mi imamo stav!

djomla

03.06.2019 21:39

Velika istina koja je trebala i ovako javno da se kaze, da Evropa vidi da smo svesni njihovih namera. Bravo predsednice!

Kosta

03.06.2019 21:58

Dosta je bilo sa ucenama iz Brisela.