HARADINAJ NASTAVLJA DA TERA PO SVOM: Priština je za sporazum sa Srbijom, ali pod posebnim uslovom!

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj rekao je danas da je Kosovo spremno za postizanje sporazuma, ali pod uslovom da deo sporazuma ne budu granice. On je to objavio posle sastanka s delegacijom visokih diplomatskih predstavnika Nemačke i Francuske o pripremama za samit u Parizu 1. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Kosovo je spremno za sveobuhvatan sporazum, za međusobno priznanje sa Srbijom u sadašnjim granicama i pozdravljamo fokusiranje Nemačke i Francuske da se dijalog vrati na potrebni kolosek - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

U toku je sastanak nemačkih i francuskih diplomata s predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem i s rukovodiocima pregovaračke ekipe "Kosova" Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem, a prethodno su se sastali s predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem.

Visoki diplomatski predstavnici Nemačke i Francuske danas su na Kosovu radi priprema za samit u Parizu gde će se 1. jula, uz posredovanje francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, razgovarati o nastavku dijaloga i postizanju sveobuhvatnog pravno-obavezujućeg sporazuma Prištine i Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading