Mirović jasan: LSV više nema monopol na brigu o Vojvodini

Autor: Tanjug

Vesti

02.06.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Umesto da je opozicija prisutna svuda i na svakom mestu gde se vodi dijalog, od saveta mesne zajednice do parlamenta, ona se povlači u bojkot i time bojkotuje i onaj deo građana i birača koji ih podržavaju", izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Igor Mirović

Komentarišući bojkot parlamenta od strane dela opozicije, Mirović za današnji "Blic" kaže da se radi o "začuđujućem nepoznavanju samog bića politike".

- Nisam video nijedan racionalan predlog za promenu u nekoj od važnih društvenih oblasti. Samo iracionalna opsednutost i mržnja. I neka vrsta političke ljubomore koja prerasta u strastvenu političku dezorijentisanost kao odgovor na Vučićevu radinost i pozitivnu strast prema rezultatima - istakao je on.

Povodom predloga rezolucije o Vojvodini koji je podnela LSV, a u kojoj se predviđa i decentralizacija, Mirović navodi da je delovanje LSV potpuno marginalizovano jer im je, kako kaže, njegov tim izbio iz ruku monopol nad brigom o Vojvodini. 

- Naša briga se pokazala delotvornija, sa jasnim rezultatima, okrenuta životnim problemima, bez lažnih projekcija. Vojvodina se vratila sebi i svojoj izvornoj tradiciji - rekao je on.


Danas se, dodaje, u Vojvodini slavi Miletić, a ne komunistički sveci. 

- Danas govorimo o novoj politici okupljanja oko projekata, što je moj koncept koji su građani prihvatili. Deklaracije podela nam nisu potrebne. Važne su samo one deklaracije koje donose posao i uređen život - rekao je Mirović. 

Dodao je da su u poslednje tri godine, koliko je na čelu pokrajinske vlade ostvareni svi ciljevi iz programa koje je predstavio 2016., da su finansije u veoma dobrom stanju, da nema afera, podela, svađa a ni lažnih obećanja.

- Sve važne projekte koji obezbeđuju bolji život za sve u Vojvodini realizujemo na vreme, odgovorno i profesionalno. Mislim da imamo rezultate za veoma visoku ocenu - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading