(FOTO) Završena rekonstrukcija 4 tunela na pruzi Kraljevo-Raška

Autor: Republika

Vesti

02.06.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Infrastruktura železnice Srbije" završila je 30. maja rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Kraljevo - Raška.

Rekonstrukcija ovih  tunela između Kraljeva i Raške, ukupne dužine oko 4,3 kilometra, trajala je od 4. marta i obuhvatila je zamenu kolosečnog materijala, šina, pragova i tucanika, mašinsko regulisanje koloseka, kao i čišćenje odvodnih kanala.

Reč je o tunelima "Bela Glava", "Polumir", "Bojanić" i "Dželep", a poslednji put njihova rekonstrukcija rađena je još 1961. godine.

Nakon završetka radova u ovim tunelima, putnički železnički saobraćaj između Kraljeva i Raške u potpunosti je normalizovan, jer je tokom njihove rekonstukcije za putnike na ovoj relaciji bio organizovan autobuski prevoz.

"Infrastruktura železnice Srbije" ove godine rekonstruisaće ukupno 27 tunela na srpskim prugama, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosiće nešto više od milijardu dinara. Pored četiri tunela između Kraljeva i Raške, u toku je i rekonstrukcija četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, a početkom juna počinju i radovi u još četiri tunela između Bora i Majdanpeka. Pored toga, planirano je da do kraja jula bude završena i rekonstrukcija 15 tunela na "Šarganskoj osmici" , što od izgradnje pruge Mokra Gora – Šargan Vitasi nikada do sada nije urađeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading