Izveli ga u gaćama: Advokat srpskog policajca koji je priveden o brutalnosti kosovske policije

Autor: RTS, Republika

Vesti

02.06.2019

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski specijalci na severu Kosmeta prethodne nedelje uhapsili su tridesetak osoba. Jedanaest građana je povređeno. U bolnici u Kosovskoj Mitrovici nalazi se šestorica povređenih i njihovo zdravstveno stanje je bolje, njihove povrede su teške, ali se oporavljaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosovska policija

Osnovni sud u Prištini u petak uveče odredio je jednomesečni pritvor uhapšenim tokom policijske akcije u utorak. 

Dejan Vasić, advokat jednog od Srba kog su kosovski specijalci priveli rekao je da je pripremio žalbu.  

-  Iskustvo me je naučilo da apelacioni sud nekada ume da bude milosrdniji od prvostepenog. Ako smo jednom uspeli da pokažemo da tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza, dovoljno obarazloženu osnovanu sumnju, mislim da ćemo uspeti i ovog puta - naveo je Vasić i dodao da je prilikom privođenja njegovog klijenta upotrebljena prekomerna sila.

- Bilo je dovoljno da ga pozovu u policijsku stanicu i on bi se odazvao. Mislim da nije bilo potrebe da mu upadaju u stan i privode na taj način. Pokazao mi je povrede na nozi, nije mogao da ponese svoju protezu. Otišao je u donjem vešu u policiju, mogli su da mu dozvole da se makar obuče - rekao je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading