(VIDEO) SKANDAL U PROSTORIJAMA DJB: Opozicija pretila medijima što izveštavaju!

Autor: rtvpancevo.rs

Vesti

31.05.2019

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatska kancelarija iz Novog Sada danas je u prostorijama opozicione DJB vraćala penzionerima novac u kešu, o čemu su lokalne medije obavestili upravo naši najstariji sugrađani. Ovo je krunski dokaz sprege opozicije i advokata u beskurupuloznoj kampanji obmane penzionera, koja je rezultirala ogromnom štetom za ceo Vršac.

Foto: youtube.com/ Pancevo RTV

Ekipama televizija Lav i Banat, koje su mirno i profesionalno pokušale sve da dokumentuju, komercijalista "Koka kole" Duško Perin, uz ozbiljne uvrede, prvo nije dozvoljavao da uđu u prostorije "koje on plaća" i uzmu izjave od advokata i penzionera, pa ih je snimao mobilnim telefonom, pokušavajući da izvrši pritisak i spreči objavljivanje istine. Potom se jedan od advokata ponašao osiono, a njegova gestikulacija je novinare navela na zaključak da je spreman da se i fizički obračuna sa njima.

Ovakav skandal i sprečavanje medija da izveštavaju ne pamti se u Gradu pod Kulom. Najgore je što se sve dešavalo u režiji politikanata, kojima su puna usta parola o medijskim slobodama i izmišljenim zabranama medija da o njima govore. Oni će i zbog ovog sramnog čina, usmerenog ka gušenju istine, verovatno sebe predstavljati kao žrtve.

Osnovni sud u Vršcu, za svega 300 radnih dana, doneo je 2.150 presuda protiv Grada Vršca, po tužbama penzionera za samodoprinos. Ustavni sud je odlučio da je Gradu Vršcu uskraćeno pravo na pravično suđenje, a Viši sud u Pančevu započeo je proces preinačenja svih presuda. Svemu ovom prethodila je kampanja opozicije, tokom koje su penzionere ubeđivali da su pokradeni.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Veliki broj loših presuda donet je i nakon odluke Ustavnog suda, što otvara sumnju u manipulacije, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je, od 102 miliona dinara, 2.150 penzionera na svoje račune dobio svega 30, dok je par advokata preko izvršitelja naplatilo neverovatnih 50 miliona dinara, a par izvršitelja 22 miliona dinara.

Opozicija je pre nekoliko dana pokušala da ispolitizuje i kandidaturu sudije Milice Gavrančić za predsednika Osnovnog suda u Vršcu i to samo zato što su penzioneri javno upoznati sa činjenicom da je sudija Gavrančić donela čak 334 loše presude, a čak 104 posle odluke Ustavnog suda, što se mora uzeti u obzir prilikom razmatranja njene kandidature na ovu odgovornu funkciju.

Posle preinačenja presuda, svi troškovi postupaka, advokata i izvršitelja, padaju na teret penzionera i njihovih porodica. Pitanje je da li će i par vršačkih advokata vraćati pare penzionerima, ili će nastaviti da im se više ni ne javljaju na telefone.

Opozicija nastavlja da dokazuje da njima nije stalo do sugrađana i da su sve ovo osmislili sa namerom da po svaku cenu zavade penzionere sa aktuelnom vlašću, kako bi se ponovo dočepali gradskog budžeta. A deo tih politikanata i advokata bili su i funkcioneri u bivšoj vlasti koja je penzionerima uzimala novac za samodoprinos za kanalizaciju.

Da su se procesi završili u korist penzionera, opozicija bi lokalnu vlast nazivala nesposobnom, jer bi budžet bio u velikim problemima. Opoziciju očigledno baš briga da li bi tada bilo para za vrtiće, škole, domove zdravlja, socijalna davanja, komunalno održavanje i infrastrukturu, za zarade za stotine zaposlenih u javnom sektoru, koji su deca i unuci tih penzionera.

Opoziciji je bitno jedino da se ponovo dočepaju kase, pa makar i penzionere u crno zavili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading