Stefanović: Od policije se očekuje da zada udarac mafiji

Autor: Republika

Vesti

31.05.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas u Novom Sadu da od policije očekuje da zada oštar i odlučan udarac narko-mafiji u ovom gradu i da u toj borbi ne sme biti ni neodlučnosti ni slabosti.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

- Moramo da pobedimo u sukobu sa kriminalacima, oni moraju da dobiju jasnu poruku države da takvom delovanju na teritoriji naše zemlje nema mesta. Razgovarali smo sa policijskim službenicima i posebno mi je stalo da naši ljudi, koji se bave svakako jednim od najtežih poslova u zemlji, potpuno shvate da građani od njih očekuju neprekidne aktivnosti na suzbijanju kriminala i maksimalno angažovanje kako bi naša zeml?a bila bezbedna i sigurna - naglasio je Stefanović.

On je danas posetio Policijsku upravu Novi Sad i novosadski odred Žandarmerije. 

Ministar je sa pripadnicima Žandarmerije razgovarao o zadacima koji su pred ovom jedinicom, pogotovo u današnje vreme kada se od nje očekuje da u svakom trenutku bude spremna da izvrši svaki zadatak vezan za bezbednost naše zemlje. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Moral ljudi u ovom odredu je na izuzetno visokom nivou i oni su potpuno spremni da u svakom trenutku, bez bilo kakvog oklevanja, krenu u izvršenje zadataka koji se tiču bezbednosti naše zemlje - rekao je on.


Pripadnici Žandarmerije razumeju koliko njihova zemlja očekuje od njih i koliko su važni u sistemu zaštite bezbednosti, ne samo od kriminala, već i terorizma i svih drugih izazova koji mogu da ugroze bezbednost na bilo kom delu teritorije Srbije, kaže Stefanović. 
RepublikaFoto: MUP Srbije

On je istakao da mu je drago što pripadnici Žandarmerije svoje zadatke shvataju ozbiljno i što su spremni da, vrlo često rizikujući i svoje živote, u svakom trenutku budu na usluzi svom narodu, navodi se u saopštenju MUP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Snežana

31.05.2019 14:08

Policija, kao i vojska, uvek spremni. Hala im na tome i nek živi složna Srbija!

Strahinja

31.05.2019 14:53

Od kad je ministar Stefanović na čelu policije vidi se veliki napredak u odnosu na prethodni period.

Hedona

31.05.2019 15:01

Policija svoj posao radi savršeno, jer ima ministra koji se uspešno bori protiv kriminala i korupcije.

Nk4

31.05.2019 19:42

Policija je uvek spremna da zastiti svoj narod