Vučić posetio pretučenog Rusa na VMA: Brz oporavak pacijentu poželeo i Čepurin

Autor: Republika

Vesti

31.05.2019

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov hospitalizovan je juče kasno posle podne na VMA, a jutros su ga posetili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasdor Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Vučić u poseti

Vučić je bolesniku poželeo da brzo ozdravi i da što pre izađe iz bolnice.

- Drago mi je što je Krasnošćenkov u dobrom stanju, iako je posle tako teških udaraca teško biti u dobrom stanju. Postojala je opasnost da je lobanja polomljena i da je povređeno očno dno. Lekari su uradili sve analize i detaljno ga pregledali - rekao je predsednik Srbije.

- Mi smo mislili da se to slučajno dogodilo. Tu nikakve greške nije bilo. Oni su to namerno radili da bi uterali strah srpskom stanovništvu - rekao je Vučić.

- Apsolutno sam šokiran da niko iz Evropske unije nije reagovao na sve. Da niko nijednu reč nije rekao. To dovoljno govori o težini situacije u kojoj se nalazimo - zaključio je predsednik.

Podsetimo, Krasnoščekov je napadnut dok je sa Srbima u Zubinom Potoku pričao na srpskom jeziku. Banditi iz ROSU napali su ga, brutalno ga pretukli, a zatim i priveli. On je kasnije zbog imuniteta pušten na slobodu, da bi potom, bio prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Krasnoščenkov je, uprkos pokušaju Prištine da mu zabrani tansport u Beograd, prebačen na dalje lečenje na VMA.

- Mihail Krasnoščenkov ima prelom jagodične kosti i gornje vilice i naprsnuće lobanje, odnosno prelom temene kosti, uz krvne podlive. On je izjavio da je prvo udaran glavom o policijski auto, a kasnije je šutiran u glavu - rekao je zamenik direktora Zdravstvenog centra doktor Zlatan Elek. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Ivan

31.05.2019 07:44

Brz oporavak!

luka

31.05.2019 07:47

Brz oporavak Rusu.

Vanja

31.05.2019 07:55

Predsednik Vučić nađe vremena za sve!

stefan

31.05.2019 08:08

Jos jedan dokaz da Albanci ne prezaju ni od Rusije, brzom oporavku se prikljucuje citava Srbija.