Šano dušo! Haradinaj i posle izveštaja EK: Takse ostaju do priznanja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.05.2019

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je EK u izveštaju o Kosovu zatražila da se ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovo je danas rekao da će takse biti ukinute kada se postigne "sveobuhvatni sporazum o uzajamnom priznanju Kosova i Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je izveštaj EK o napretku za Kosovo, nakon sastanka sa šeficom Kancelarije EU u Prištini Natalijom Apostolovom, od koje je dobio dokument, nazvao "mešovitim pregledom stagnacije i napretka ostvarenog tokom godinu dana", piše RTK2. 

Apostolova je rekla da izveštaj o napretku potvrđuje evropsku perspektivu šest zapadnih balkanskih partnera, uključujući Kosovo, dok istovremeno ukazuje na probleme u regionu za koji se očekuje da će jednog dana postati deo EU.

U izveštaju Evropske komisije o Kosovu, koji je danas predstavljen u Briselu, navodi se da prištinske vlasti moraju da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uz konstataciju da je odluka Prištine o taksama ugrozila napore za regionalnu saradnju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Marija Lazic

29.05.2019 20:31

Ovog coveka treba spustiti na zemlju.

milos

29.05.2019 20:34

Lazu da ce ih ikada ukinuti.

Pedj

29.05.2019 20:50

Evropska komisija ce izgubiti strpljenje i morace da odreaguje na ponasanje haradinaja..

Ema

29.05.2019 21:33

Ovog pod hitno treba rasvestiti i pokazati mu gde mu je metso! Nadam se da ce Rusija ili Kina to uciniti, kao vec ostali cute!