Haradinajev bezobrazluk dostigao vrhunac: "ROSU pokazala profesionalizam za divljenje"

Autor: telegraf.rs

Vesti

28.05.2019

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je na konferenciji za novinare ocenio da je profesionalizam koji je tokom akcije na severu pokazala specijalna policija za divljenje, dodajući da jutrošnja akcija nije bila uperena protiv Srba već protiv kriminala, šverca i trafikinga. Podsećamo, pripadnici specijalne jedinice NjSO, nekadašnje ROSU upale su na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom. Tom prilikom koristili su brutalnu silu, uhapsili su 28 ljudi i ranili dvoje, dok su više njih povredili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Većinu dokaza protiv uhapšenih na severu su organima dostavili upravo srpski građani - izjavio je Haradinaj i naveo da je ova dvodnevna policijska akcija sprovedena na čitavoj teritoriji Kosova, te da su u njoj uhapšeni i Albanci.

Govoreći o dešavanjima u Zubinom Potoku, Haradinaj je rekao da su specijalne snage pritekle u pomoć policiji koja je zaustavljena barikadama.

- Prvo nije bio Rosu, već samo obična policija, ali pošto su postavljene prepreke i napadani su policajci vatrenim oružjem onda je morao i Rosu i to je standardna procedura. Ukoliko obične jedinice imaju određene poteškoće dolazi podrška. Rosu je bila podrška policiji koja je naišla na namerne prepreke postavljene od nepoznatih lica - rekao je Haradinaj.

On se osvrnuo i na reakciju Srbije rekavši da niko ne može u EU ukoliko podržava kriminal i korupciju.

- Nema potrebe za ovakvom retorikom Srbije, jer Kosovo samo sprovodi red i zakon - kazao je Haradinaj.

- Kada Srbija udara na kriminal negde u Srbiji mi se ne žalimo i videli smo operacije srpske policije protiv grupa koje su povezane sa narkoticima i nešto drugo i zato mi bi zamolili Srbiju da razume i da ovde ne pravi razliku. Ovo se dešava na Kosovu, ali je ipak to protiv kriminala, protiv onih koji ugrožavaju život običnih građana na Kosovu i severu i tu poruku sam poslao svima tokom dana - dodao je Haradinaj.

Komentarišući hapšenje ruskog državljanina koji je službenik UNMIK-a, Haradinaj je naveo da tzv. Kosovo poštuje imunitet predstavnika međunarodnih organizacija, ali ukoliko neko od njih ugrozi bezbednost zemlje, onda organi imaju pravo da sprovedu zakon koji je propisan međunarodnim konvencijama uz poštovanje prava predviđena u ovim slučajevima.

- Neću se zbog ovog slučaja nadovezati na agendu Rusije koja je poznata i koja predviđa destabilizaciju regiona - rekao je Haradinaj i dodao da se kako kaže, tzv. Kosovo sa saveznicima uspešno bori protiv takve agende.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
nikola

28.05.2019 16:08

Zlikovce.Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje.

Andrijana

28.05.2019 16:16

Šiptarska posla na delu.

Nk4

28.05.2019 17:59

Haradinaj prevazilazi svaku normu ljudskosti

Tanja

28.05.2019 18:23

Tesko mi je da dam kulturni komentar,samo mi vulgarnost pada na pamet