OPSADNO STANJE U ZUBINOM POTOKU: Evo u kakvom su stanju dvojica ranjenih Srba, ali oni nisu jedini!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

28.05.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica Srba, ranjenih jutros u Zubinom potoku u pucnjavi pripadnika kosovske policije, Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979), koji su primljeni u KCB Kosovska Mitrovica, stabilno su i van životne opasnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Janićijević je primljen sa otvorenim povredama leve potkolenice, a Milovanović sa zatvorenim povredama desne potkolenice, rekao je Tanjugu zamenik direktora KCB Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek. 

Oba pacijenta su, kako je dodao, u stabilnom stanju, i u toku su dijagnostički procesi. 

- Imamo informacije iz Doma zdravlja Zubin potok da ima dosta građana koji su doživeli lakše telesne povrede i podatke da je načinjena velika materijalna šteta na kućama i objektima u opštini Zubin potok i na vozilima koja su bila uredno parkirana pored puta - rekao je Elek. 

Elek kaže da još uvek nemaju informacije o tačnom broju povređenih prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU. 

- U više navrata smo pokušali da uspostavimo veze sa opštinom Zubin potok, ali te veze su bile ometane. Ovi pacijenti su povređeni dva-tri sata pre nego što su doveženi u KCB, jer je postojala opstrukcija od strane specijalnih jedinica ROSU da se oni prevezu do Kliničko-bolničkog centra pa su morali da budu zbrinuti u Domu zdravlja Zubin potok, jer je taj pravac bio zatvoren čak i za transport pacijenata - objasnio je Elek. 

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink

UNMIK: Ruski državljanin je u bolnici i ima povrede!

Misija UN na Kosovu saopštila je danas da se ruski državljanin, kojeg su privele kosovske specijalne policijske snag tokom jutrošnje operacije, nalazi u bolnici.

- Ruski državaljnin se nalazi u bolnici i ima povrede - saopštio je Unmik za rusku agenciju Tass.
Ruska agencija RIA prenosi i izveštaje prištinskih medija da se on nalazi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, kao i da su ga predstavnici Unmika posetili.

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas u Skupštini Srbije da postoje informacije da je pretučen i priveden i jedan ruski državljanin na KiM, Mihail Krasnoščenko, radnik UNMIK administracije.

Srpske vlasti su o tome upoznale nadležne organe ruskih državnig vlasti, dodao je prešednik.

- Pretukli su ga i priveli, ako je informacija pouzdana, najverovatnije da bi se dodvorili onima koji su celu akciju odobrili - rekao je Vučić.

Elek očekuje još pacijenata i naglašava da su svi lekari spremni. 

- Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar - rekao je Elek i dodao da su dobili informaciju i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posledica srčanog udara kada je čuo za događaje. 

Informacije koje pristužu iz Zubinog potoka govore da je sedam lica, slučajnih prolaznika, pretučeno i prevedeno i da je načinjena ogromna materijalna šteta. Poslednja informacija je da su se jedince ROSU povukle iz Zubinog potoka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading