Vučić odgovorio Čanku na ideju o Rambujeu 2: Bili bismo dovedeni u nemoguću poziciju!

Autor:

Vesti

28.05.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Čanak, lider socijaldemokrata Vojvodine na sednici Skupštine o Kosovu osvrnuo se na Ustav Srbije u kome stoji da je Kosovo sastavni deo Srbije. A propo toga, on je izneo svoje rešenje trenutne situacije nakon što su pripadnici ROSU upali u četiri srpske opštine na Kosovu i hapsili od jutros.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nenad Čanak

- Tekst Ustava jasno govori šta treba da se radi, a to je da se se angažuju sve policijske snage, uhapse Tači, Haradinaj i uguši pobuna na delu teritorije Srbije. Pošto to ne može da se uradi, mora da se preduzme nešto sa usaglašavanjem Ustava sa faktičkim stanjem - rekao je Čanak. 

Njegovo rešenje je promena Ustava nalik na nešto što bi bilo Rambuje 2. 

Predsednik Aleksandar Vučić mu je na pitanje odgovorio:

- Nisam planirao da priznam ništa što ste sa onima sa kojima ste išli u Rambuje ranije odlučili. Prištinska administracija nije želela nijednu vrstu kompromisa sem da priznamio njihovu nezavisnost na celoj teritoriji. 

- Skeptičan sam prema ideji Ramubujea 2. Možda se to jednog dana dogodi ako većina naroda to odluči. Kada bi se tamo nekoliko zemalja sastalo iza zatvorenih vrata, bilo bi nam ponuđeno veoma malo i nedovoljno i bili bismo dovedeni u nemoguću poziciju. Ovo vam kažem iz iskustva u razgovorima sa zvaničnicima raznih zemalja. Ne žele Srbima da daju gotovo ništa, a razmišljaju šta je to što bi Srbija mogla da proguta - rekao je na kraju Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading