(VIDEO) ROSU upao na sever Kosova, čuju se pucnji, ima povređenih! Vučić naredio podizanje borbene gotovosti!

Autor:

Vesti

28.05.2019

05:09 >> 05:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog upada snaga ROSU na sever Kosova jutros oko 6 časova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje borbene gotovosti svih jedinica Vojske Srbije na najviši nivo! U povišenom stanju borbene gotovosti su sve posebne i specijalne jedinice MUP-a Srbije!

RepublikaFoto: youtube.com/vecernje novosti
Šiptarske snage krenule u obračun sa Srbima

Kako je jutros izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, situacija je krajnje dramatična u našoj na silu otcepljenoj južnoj pokrajini, odnosno u četiri opštine u kojima većinu čine Srbi.

- ROSU je upao na sever Kosova - od 6 časova primećeno je više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica, koje su ušle na teritoriju sve četiri opštine. Čuju se pucnji, ima i povređenih. Izvesno je da separatisti nisu samostalno izveli ovu akciju, već su imali dozvolu svojih sponzora. Predsednik Vučić je upozoravao na ovakav scenario, molili smo međunarodnu zajednicu da spreči upad kosovskih snaga, da spreči hapšenja Srba - ovo je njihova velika sramota, sramota zemalja Kvinte, koje ništa nisu preduzele da do ovoga ne dođe - rekao je Đurić u jutarnjem programu RTS.

Foto: youtube.com/vecernje novosti

Srbija preduzela intenzivne diplomatske aktivnosti, zamolila zapadne sila da obuzdaju svoje šiptarske marionete

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Upozorava na pokušaj proterivanja svih Srba sa KiM: Marko Đurić

Direktor Kancelarije za KiM je upozorio i na kranji cilj terorista, koji su na sever pokrajine upali iz tri pravca, i njihovih zapadnjačkih sponzora.

- Šiptarski ekstremisti su ovo uradili da bi zastrašli naše ljude i ako je moguće da izazovu paniku, i uz hapšenja o kojima smo prethodnih dana govorili i koja smo najavljivali, stvore klimu nemoguću za život za Srbe. Ekstremisti i separatisti pribegli su najstrašnijim metodama, uz saglasnost jednog dela međunarodne zajednice. Ovo predstavlja igranje s mirom na tom prostoru, s ciljem da Srba tu više ne bude - zaključio je Đurić.

Sirene na Kosovu

Kako javlja RTS, od kolega sa Televizije Most dobijeno je obaveštenje da su na severu Kosova više od pola sata čuju sirene. Takođe, javljeno je da se veliki broj građana okupio se na glavnom trgu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ozren

28.05.2019 09:49

Od Albanaca ništa pametno ne može da se očekuje osim novih provokacija, ucena i zastrašivanja.