Vučić otkrio: Evo šta je Đinđić 2003. godine pisao SB UN o Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

27.05.2019

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ubijeni premijer Zoran Ðindhić je još 2003. godine upozorio Savet bezbednosti UN da Albanci žele nezavisno Kosovo", naveo je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz sadržaja Ðinđićevog pisma UN, koji je pronašao zajedno sa saradnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Kako je rekao, Ðinđić je u pismu predviđao šta će se sve dogoditi na Kosovu i Metohiji i da Albanci žele da stvore nezavisno Kosovo.

- Napisao je i da su sve bile neistine šta su govorili u prethodnom periodu i ukazao je na sve opasnosti - rekao je Vučić i dodao da tada predstavnici Srbije prvi put počinju da mole bar za podelu Kosova: 

- Tada i prvi put počinje da se govori i da se moli, i to 16 godina ranije kada smo bili u desetostruko povoljnijoj situaciji - naši predstavnici počinju da mole ako ni za šta drugo ono bar da dobijemo podelu što međunarodni predstavnici odbijaju - kaže on.

 

 

Vučić je rekao da su mnogi, posle 2000. godine, očekivali da će doći do velikog poštovanja tzv. demokratskih snaga, da je to samo demokratsko pitanje i da Zapad nema druge interese i da će vratiti Kosovo pod kontrolu Srbije.

- Dešavalo se sve suprotno, bili smo iznenađeni svakim potezom protiv nas, morali smo da odustajemo od političkog i pravnog kontinuiteta i dolazili do toga da puštamo osuđene i neosuđene albanske teroriste iz naših zatvora, i to njih stotine. Zatim smo pokušavali da vodimo politiku zamrznutog konflikta iako smo se pravili da ne vidimo da polako ali sigurno klizimo ka nezavisnosti Kosova - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milan

27.05.2019 15:55

Vučić se bori svim silama za svoj narod

vuk

27.05.2019 21:34

Taj podatak je jako bitan.