LAZANSKI OTKRIVA: "Vampir" iz Republike Srpske pokosio konkurenciju

Autor: srbijadanas.rs, Republika

Vesti

27.05.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za Republiku Srpsku veoma važna kompanija "Tehnički remont Bratunac" (TRB), jer predstavlja početak njene reindustrijalizacije kada je u pitanju namenska industrija.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Miroslav Lazanski

- Važno je da Srpska ima jedan objekat koji proizvodi oklopna vozila, pištolje za policiju Republike Srpske i vozila za deminiranje, a ima i liniju za proizvodnju municije - naveo je Lazanski.

On je podsetio da je TRB svojim višenamenskim oklopnim borbenim vozilom "Despot" početkom ove godine zadivio domaću i svetsku javnost, a plasira i niz atraktivnih proizvoda.

Lazanski ističe da se pištolj RS-9 "Vampir" proizveden u Bratuncu može meriti sa "Valterom", "Sig Sauerom" i češkom "Zbroevkom", dok je vozilo "Despot" u svojoj konkurenciji sa pogonom na četiri točka sasvim solidno za policijsku upotrebu.

- Linija za proizvodnju municije je nešto što je neophodno Republici Srpskoj, a robot za deminiranje naći će primenu i na stranim tržištima - rekao je Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading