Haradinaj: Dogovor sa Srbijom, ali bez razmene teritorija

Autor: Republika

Vesti

27.05.2019

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj, izjavio je tokom susreta sa Dejmonom Vilsonom, potpredsednikom i direktorom Programa za međunarodnu bezbednost u Atlantskom savetu SAD da želi dogovor sa Srbijom, ali bez razmene teritorija, prenosi Koha.net.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Prilikom susreta Haradinaj je podsetio na odnose sa SAD-om, rekavši da je Amerika izuzetno važna za Kosovo.  - Čast mi je što ste danas posetili Kosovo. Zauvek smo zahvalni i služimo kao najveći američki saveznik i prijatelj na Balkanu - rekao je Haradinaj i dodao da Kosovo deli američki pogled na svet o svim važnim pitanjima.

Između ostalog, on je rekao da Kosovo ima saradnju sa SAD, u svim oblastima bezbednosti, kao i u ekonomskim odnosima.

Što se tiče dijaloga sa Srbijom, Haradinaj je naglasio da Kosovo želi mir, ali i konačan, pravičan sporazum i da nema razmene teritorija koje vode novim ratovima i podstiču tenzije širom regiona.

- Spremni smo za donošenje konačnog sporazuma, koji je pravno obavezujući, u postojećim granicama i da nemamo nikakvih preduslova - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading