Prijem kod Fabricija: Izbori u Evropi prate se i u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati izbora za Evropski parlament večeras se prate i u Beogradu, a šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici poručuje da su oni veoma važni i za Srbiju i da se nada da će i Srbi, u ne tako dalekoj budućnosti, glasati na evropskim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Kif i Fabrici

Fabrici je na otvaranju Evropske izborne noći, kojoj, između ostalih, prisustvuju ambasadori zemalja EU, poslanici, predstavnici diplomatskog kora, rekao da su izbori za Srbiju važni zbog budućnosti politike proširenja, te da predstavljaju proslavu evropske demokratije.

Kako kaže, EU je važna i u Evropi, ali i van nje.

Naveo je da je EP jedina evropska institucija koju direktno biraju građani, koja nadgleda da li ostale institucije funkcionišu na demokratski način, da li se poštuju ljudska prava, kao i da igra ključnu ulogu u imenovanju Evropske komisije.

Fabrici je napomenuo da na ovim izborima prvi put glasaju "milenijalci" i da Evropa mora da posluša i njihove glasove.

Istakao je i da su ove godine evropski izbori relevantniji nego pre, ne samo zbog novih ideja o budućnosti Evrope, već i zato što svi građani širom EU shvataju da njihov prosperitet, sigurnost i demokratija zavisi od toga šta će Evropa uraditi zajedno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading