Zlikovac udara na srpsku svetinju: Haradinaj inspirator ugrožavanja Dečana

Autor: Tanjug

Vesti

24.05.2019

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni inspirator ugrožavanja manastira Visoki Dečani je kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji direktno kontroliše dečanski kraj i ekstremne grupe koje i dalje vladaju tim delom Kosova.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

Iza nepoštovanja odluka suda o potvrdi imovine manastira Dečani nije samo bezakonje već smisljeno odugovalčenje, a jedna od taktika kosovskih vlasti je da čekaju eventualnu promenu zakona kojom nameravaju da gde god mogu oduzmu vrednosti koje pripadaju srpskoj crkvi.

"Blic" podseća da su se sredinom maja navrsile pune tri godine od kako je Vrhovni sud Kosova doneo odluku, a Ustavni sud potvrdio da Dečanima pripada i da imaju vlanistvo nad 24 hektara zemlje u blizini manastira. Ove odluke donete su nakon skoro 15 godina sudskog procesa. Sudovi iz Prišitne ipak su nalozili opštini Dečani da unese manastirsku zemlju u katastar. 

Međutim, na svaku godisnicu ove sudske odluke kosovske vlasti umesto izvršavanja sopstvenih zakona sprovode besramnu akciju.


Prosle godine u isto vreme pokusana je izgradnja nezakonitog magistralnog puta tik uz zidine Visokih Decana, podseća list.

Ove godine predsendik opstine Dečani Baškim Ramosaj poručio je da neće da primeni odluku Ustavnog suda o potvrdi vlasnistva manastira Dečani.


- Ni po cenu da izgubim funkciju čelnika opstine - poručio je Ramosaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading