Uhapšen Remzi Šalja! Komandanat terorističke OVK bežao od Haga kao đavo od krsta

Autor:

Vesti

24.05.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi RTS.

Foto: Ilustracija

Šalja je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu.

Hapšenje prvog begunca od novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, ali nije mogao da pruži dodatne informacije o mestu i okolnostima pod kojima je on uhapšen.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici tužilaštva u Prištini, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je on odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući nekadašnjeg šefa glavnog štaba Sulejmana Seljimija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading