Zagorka Dolovac sa Seržom Bramercom u Beogradu

Autor:

Vesti

22.05.2019

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac održala je danas, 22. maja 2019 godine, radni sastanak sa Seržom Bramercom, Glavnim tužiocem Stalnog međunarodnog mehanizma za krivične sudove, u okviru njegove posete državnim organima Republike Srbije.

Foto: Privatna arhiva
Zagorka Dolovac sa Seržom Bramercom

Tokom razgovora Republički javni tužilac i Glavni tužilac su se složili da nadležno javno tužilaštvo i državni organi Republike Srbije koji postupaju u predmetima ratnih zločina, preduzimaju neophodne radnje i mere radi utvrđivanja postojanja ovih krivičnih dela i gonjenja njihovih potencijalnih izvršilaca, te da su u dosadašnjem periodu uočeni pozitivni pomaci u osnaživanju ljudskih i materijalnih kapaciteta ovih organa, posebno Tužilaštva za ratne zločine.

 Konstatovano je da postoji prostor za unapređenje rada u postupcima koji se vode pred organima Republike Srbije kao i za nastavak saradnje nadležnog javnog tužilaštva sa Stalnim međunarodnim mehanizmom za krivične sudove, te sa tužilaštvima u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading