Drecun o izborima na KiM: Srpski narod odbranio pravo na opstanak i ispoljio snažno jedinstvo

Autor: RTS, Republika

Vesti

20.05.2019

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista je na jučerašnjim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine pobedila, a prema rečima predsednika Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna, ova stranka je time dokazala da je jedini reprezentativni predstavnik srpskog naroda na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Milovan Drecun

Drecun je istakao da je srpski narod izlaskom na izbore odbranio pravo na opstanak na severu Kosova, istovremeno ispoljio snažno jedinstvo sa svojom državom Srbijom i pokazao da će se problemi u narednom periodu rešavati isključivo preko Srpske liste.

- Odbijeni su pokušaji Prištine da eventualno preuzme rukovođenje opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice i da počne proces, kako oni kažu, ujedinjenja dve Mitrovice. Propali su pokušaji Prištine da unošenjem razdora u srpski narod pokuša da realizuje svoje interese - naglasio je Drecun.


On je rekao da će predstavnici četri opštine doći na razgovor u Beograd, a najavljena i je i posebna sednica Skupštine Srbije o KiM.

- Razgovor će biti nastavak svakodnevne komunikacije državnog rukovodstva i političkih predstavnika srpskog naroda. I sa srpskim narodom će se razgovarati kakva će biti politika države Srbije na KiM - rekao je Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading