ĐURIĆ: Ogroman broj pripadnika albanske policije ne može da zastraši Srbe sa KiM

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.05.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbori u četiri opštine na severu Kosova i Metohije biće održani sutra, a tim povodom direktor kancelarije za KiM Marko Đurić ističe da su "separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS istakao da su se separatisti nadali da bi time oni mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama.

On je pozvao Srbe da sutra izađu na izbore za gradonačelnike četiri opština sa srpskom većinom na severu KiM, istakavši da glasački listići predstavljaju "bedem nastojanjima Prištine da ih zauzme prevarama i trikovima". 


- Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje veliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja. Kažem sada svima kojima su u srcu Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa - naglasio je Ðurić.

 

Rekao je i da će pokušati da bude sutra na Kosmetu, ali je podsetio da mu je u prethnodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak na KiM, ali je dodao da, međutim, ljudi iz Kancelarije za KiM svakog dana idu na Kosmet i da će nastaviti da budu sa srpskim narodom.

- Naš narod na KiM niko ne može da zastraši i uveren sam da će sutra pokazati slogu i snagu - zaključio je direktor vladine Kancelarije za KiM.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Miki

18.05.2019 07:59

Nase je da ne nasedamo na provokacije Pristine, jer velike sile nece dozvoliti krvoprolice.

Nikola

18.05.2019 08:15

Srbi se neće uplašiti od Albanske polcije i neće im uspeti taj trik sa pritiscima Albanske policije na Srbe.

Olja

18.05.2019 08:49

Albanski pritisci su nesto sa cim se Srbi na KiM svakodnevno suocavaju.

aca

18.05.2019 09:11

Planirano prisustvo velikog broja albanske policije na biračkim mestima neće zastrašiti i sprečiti Srbe da izadju na izbore