Ana Brnabić: Priština je isfrustrirana jer ne može da isprovocira Srbiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.05.2019

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Usvajanje rezolucije o osudi genocida koji je navodno počinila Srbija tokom poslednjih sukoba na KiM je samo još jedan potez više koji ima za cilj da ne dođe do nastavka dijaloga Beograda i Prištine", izjavila je danas predsednika Vlade Srbije, Ana Brnabić.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Najnoviji potez Prištine, istakla je Brnabić, sve očiglednijom čini razliku politika koju vode Beograd i Priština i dok je naša politika, politika mira i kompromisa, politika gledanja u budućnost regiona i boljih uslova za život, politika Prištine je politika prošlosti, koja nikada nikoga neće odvesti u bolju budućnost.

- Meni se čini da su to besmisleni predvidivi potezi, ne znaju šta će od sebe, ako bih mogla tako da kažem, i šta više da smisle da bi se utrkrivali u najgorem nacionalizmu protiv Srbije i Srba na KiM - rekla je Brnabić.

Istakla je da ono što frustira Prištinu ne može da izazove reakciju Beograda i da ispovorcira Srbiju. 

 

 

Ocenjujući to kao našu prednost, premijerka ističe da je politika Beograda politika mira i kompromisa, politika gledanja u budućnost regiona i boljih uslova, pre svega za mlade ljude, a da je ona koju vodi Priština zagledana u prošlost, politika mitova i fabrikovanih činjenica i informacija i ona koja neće nikoga odvesti u bolju i drugačiju budućnost ovog regiona. 

- Sve je očiglednija ta razlika i više niko ne govori o dve strane - navela je ona i podsetila da se predsednik Aleksandar Vučić trudio i uspeo da napravi tu razliku.

Priština, prema njenim rečima, stvarno ide u jedan ogroman besmisao, ali mi, ističe, ne treba da budemo srećni zbog toga jer će oni teško izaći iz toga.

Dodala je da Srbiji treba druga strana sa kojom može da razgovara o budućnosti, a da ovo sve što Priština radi čini situaciju dodatno teškom. 

Premijerka je uverena da prištinske vlasti neko gura i da imaju podršku iz inostanstva, premda to, kako kaže, nije nešto na šta mi možemo da utičemo i čime treba da se bavimo. 

- Mi treba da se bavimo dodatnim jedninstvom Srba na KiM, izborima za lokalne samouprave, koji dolaze koji su izuzetno važni, tu treba da se potvrdi jedinstvo Srba i da se napravi referendumska atmosfera - izjavila je Brnabić i pozvala sve Srbe na KiM da izađu na izbore da potvrde jačinu Srba, srpskog naroda na KiM, rekla je Brnabić, uz poruku da ne treba da dopustmo da naše institucije preuzme neko drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading