Madagaskar potvrdio podršku celovitosti naše zamlje: Kosovo je u Srbiji!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.05.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Madagaskara Andri Radžoelina potvrdio je danas ponovo podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova (MSP).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, u razgovoru s prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u Antananarivu, on je istakao da je njegova zemlja, upravo u želji da sa Srbijom razvija odlične odnose, prošle godine povukla ranije dato priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. države Kosovo.

Ministar Dačić zahvalio je na madagaskarskoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i čestitao Radžoelini pobedu na izborima, poželevši mu uspeha u reformskom procesu koji je pokrenuo.

Sagovornici su se saglasili da postoji veliki potencijal za izgradnju partnerstva između Srbije i Madagaskara, koje vezuju decenije poverenja i prijateljstva, kao i da boravak ministra Dačića na Madagaskaru predstavlja početak na putu dugoročne saradnje, dodaje se u saopštenju srpskog MSP-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading