PRPA! Ovo je jedina stvar koja uteruje Šiptarima strah u kosti

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

16.05.2019

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Šiptari ne prezaju ni od Evrope ni od svojih američkih pokrovitelja kosovske nezavisnosti, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je Priština veoma uznemirena pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju kojom proglašava da je Srbija počinila genocid na Kosovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

- Oni žele da kažu da su žrtve i da im ne treba suditi već nekom drugom - rekao je Drecun, gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni - poput Kadrija Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu progandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima (optužnicama) za najgore zločine".

Drecun je rekao i da Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

On je rekao da je Priština pokušala da u Americi organizuje "predstavljanje navodnih srskih zločina", ali da to nije bilo "zapaženo", jer se vidi da je "zasnovano na lažima i propagandi", ali da Srbija kao država mora na to da odgovori.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Milovan Drecun

On će, kao predsedavajući Radnom grupom za prikupljanje činjenica o zločinima na Kosovu, pozvati predstavnike srpskog kokusa u Americi da, ako je moguće, organizuju da predstavi svoja saznanja o zločinima OVK.

- Mi na poteze Prištine moramo da odgovorimo brojnim činjenicama koje imamo i predstavimo ih Ujedinjenim nacijama, institucijama Evropske unije i prijateljskim zemljama i tako pariramo lažnoj slici koju pokušava da stvori Priština - rekao je Drecun.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading